Xuxos
La puntual
Girona
No són les farines ecològiques, o potser. Tampoc les elaboracions estrictes, o sí. Ni tan sols els ingredients de proximitat, o també. ÉS L’EQUIP, segur. Som farina i aigua!
Ben aviat cada matí, ens barregem: ens parlem, contrastem, treballem en equip, a vegades ens enfadem (és aquell punt de sal), també ens ajudem, riem i ens comprometem… és a dir… ens barregem. Després, descansem. L’endemà només cal enfornar-ho. I segur que en surt un bon pa.
El pa i brioixeria de La Puntual és el resultat del treball en equip. D’un equip mooooooooolt ben parit.
Per la textura, la cocció, la crema i el sucre els xuixos de Can Castelló continuen encapçalant el rànquing dels millors xuixos de Girona. Diuen que fan 'l'autèntic xuixo de Girona' i no els podem contradir: Cruixent i esponjós, amb el punt just de dolçor. Una autèntica explosió de sabors. Josep Maria Fonalleras deia que la diferència entre un xuixo memorable i un d'acceptable depèn d'un fil. Doncs bé, ja comença a ser hora que al costat de 'xuixo memorable' al diccionari hi aparegui la foto de Can Castelló. Els podem trobar, per exemple, al Martina Cakes.
En aquest espai de perdició prop del parc del Migdia hi trobareu tot el que ha donat la (merescuda) fama a Can Tornés: un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. I, evidentment, xuixos. Cruixent, equlibrat (ni massa fulls ni massa crema) i amb el punt just de dolçor. Probablement, de tots els que hem tastat, és el que m'assembla als mítics de Can Castelló. Per llepar-se'n els dits! De fet, la persona que durant més de 25 anys va elaborar els xuixos a Can Puig, va treballar fins la seva jubilació a Can Tornés!
La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els 'holes'. Però anem al que ens ocupa: els xuixos. Cruixent i un xic esponjós, amb un bon equlibri de fulls i crema. El xuixo ideal pels més llaminers, ja que predomina la dolçor amb cert regust a vainilla.
Platge D Aro
La Mallorquina
Restaurante Pastisseria La Mallorquina en Castell-Platja d'Aro (gastroranking.es)
BCN
La Triomf se lleva el triunfo en el concurso al mejor Xuixo de 2024.
Esta histórica pastelería artesanal de la Rambla del Poblenou de Barcelona convence al jurado con su última versión de una pieza que se remonta a 1.952.
La entonces primera generación al frente de la pastelería familiar que hoy lidera la joven Gisela Bellart apostó por elaborar también en su obrador el Xuixo, originariamente de Girona
Rambla del Poblenou 41,
08005, BCN
Tel. 93 225 33 19
Triomf I Pastisseria tradicional i càtering a Barcelona (pastisseriatriomf.com).
Comentarios
Publicar un comentario